x

Artsin ravitallin esittely - Tilat ja tyypit

Keilopellon tila ja lähimaastot

Simoraan on matkaa noin kilometri ja raviradalle vain sata metriä. Ravirata on aktiivisessa käytössä, myös muiden tallien osalta. Pieni kahvio ja katsomo palvelevat vierailijoita kesäisin ja talvisin ravejen ja muiden kilpailujen aikana.

» Seikkaile tallissa klikkaillen.


Tallirakennukset

Päätallista löytyy karsina viidelle hevoselle. Neljä karsinoista sijaitsee pääkäytävällä, viidenteen on käynti tallin takaa ulkoa. Tallissa on lämmin rehu- ja varustehuone sekä välitila, josta läytyy kamina ja vesipiste. Tallin yhteydessä on kylmä varastotila, jossa säilytetään heinää, puruja, kottikärryjä ja ravikärryjä. Rakennuksen takaa löytyy lantala.

Vanha, ruskea tilan yleisvarsto on myös muutettu talliksi. Tässä tallissa on neljä karsinaa, kahteen takimmaiseen boksiin täytyy mennä etummaisten kautta. Rakennuksessa on myös pieni rehu- ja varustetila, josta löytyy vesipiste.

Tilan uusitalli on hieman modernimpi rakennus. Siinä on kaksi tilavaa karsinaa, automaattiset vesikupit karsinoissa ja loimien kuivaustelineet.

Raviradan kahviorakennuksen varasto-osat on myös otettu tallikäyttöön. Näitä kahta erillistä osastoa kutsutaan parakkitalleiksi. Parakkitalleilla on tätä nykyä neljä karsinaa. Lisäksi raviradan alueella on uuden konehallin yhteyteen rakennettu moderni, neljän karsinan talliosa; vierastalli. Vierastallia vuokrataan raviradalla treenaaville, koulutettaville tai kilpaileville hevosille.

» Karsinajärjestys

1. Rapa
2. Horsma
3. Soura
4. Foordi
5. Nyyrikki
6. Mike
7. Kalle
8. Tero
9. Timo

A Pami
B Vanil
C Isse
D Tara
E Roosa
F Bella
G Svante
H Humma


Ravitallin tyypit

Artsin ravitallin omistaa luonnollisesti Artsi. Artsi on viinaanmenevä nuori mies. Ikää hänellä on 34 vuotta (s. 5.2.84). Artsi on taitava ravikuski ja ohjastaa itse hevosensa raveissa. Tilan kunnossapitoon hän jaksaa panostaa vain sen verran kuin se on hevosten kannalta tarpeellista. Itse hevoset hän pitää hyvässä hoidossa.Tappi on Artsin serkku, iältään 28 vuotta (s. 7.6.90). Lopetettuaan peruskoulun hän muutti Artsin tilalle asumaan ja huolehtimaan hevosista. Päivät hänellä kuluvat hevosia hoitaen ja liikuttaen. Kuitenkin aikaa riittää myös lähitallin tyttöjen vikittelyyn. Tätä nykyä Tappi fiilisetelee myös Liekkijräven majakalla, johon on omin kätösin rakensi asunnon.
x

Ros on metallihenkinen hevosihminen, joka työskentelee Artsin avitallilla tallityöntekiänä ja hevosten liikuttajana. Rosilla on sana ja otteet hallussa, pitää myös ex-rakastajansa, Artsin, kurissa.
x

Evgenii, 31-vuotias venäläissyntyinen (s. 7.8.86) hevoskuljettaja, joka on toiminut venäläisten hevoskauppiaiden alaisudessa. Kyllästyttyään hommaan, Evgi päätyi Arsilaan radan- ja tilojenhuoltajaksi. Evgi on villkusilmäinen, melko sosiaalinen kaveri, joka arvotaa naiskauneutta.
Fiia, Svanten omistaja ja liekkijräveläinen ratsastaja.
x

Mistel, Välkyn omistaja.
Verna treenailee Svanten kanssa ratsastuskuvioita.
Pirre, Seppeleen esteope ja muutenkin hemaiseva naikkonen, joka on lähentynyt Arstin kanssa.
Martsa, 43-vuotias miestennielijä, joka sai myös Artsin hetkeksi pauloihinsa. Vierailee tallilla, kun nuorimmat lapset täytyy välillä tuoda ratsastukseen.